Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 30. szombat, Janka, Zsanett

Kárpátalját segítik a budapesti önkormányzatok

Újbuda   |   2015, április 3 - 11:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hárommillió forint adományt küld a kárpátaljai magyaroknak a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ), és arra kéri a kerületeket és a fővárost, hogy folytassák a gyűjtést.

Tarlós István főpolgármester, BÖSZ-elnök és Kovács Péter társelnök közleményükben azt írták: az Ukrajna keleti részén dúló háború a kárpátaljai magyarokat is sújtja, az élelmiszerárak napról napra emelkednek, a pénz értéke rohamosan csökken, a kenyérkereső férfiak közül egyre többet hívnak be katonának.
A fenyegető szociális katasztrófa miatt határoztak úgy, hogy támogatást ajánlanak fel az ott élő magyaroknak, és felkérik a budapesti önkormányzatokat, hogy a lehetőségükhöz képest nyújtsanak további támogatást Kárpátaljának - tették hozzá.
Az önkormányzati érdekképviselet felhatalmazta Hassay Zsófia VI. kerületi, Karsay Ferenc XXII. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármestert, hogy a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségével és a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságával együttműködve koordinálják a jótékonysági kezdeményezést.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.