Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 10. hétfő, Lőrinc

Kelenvölgyben is véget ért a tanév

Újbuda   |   2018, június 22 - 18:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenvölgyi Általános Iskola tanévzáróját június 21-én tartották, az eseményen Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László oktatásért felelős alpolgármester is részt vett.

Újbuda polgármestere Karinthy idézettel kezdte tanévzáró beszédét, majd megdicsérte a tanulmányi versenyeken kiemelkedően teljesítő gyerekeket, megköszönte a tanárok odaadó munkáját és jó pihenést kívánt a vakációhoz. Benis Andrea iskolaigazgató felhívta a figyelmet a sikerre, annak szerepére, majd megköszönte az önkormányzat nyári táborokhoz nyújtott segítségét. (A következő hetekben kétszáz diák és tizenhét pedagógus keresi fel az ország legszebb helyeit egy vándortábor keretében.)

A Kelenvölgyi Általános Iskola népszerűségét jelzi, hogy idén is többen jelentkeztek az intézménybe, mint ahány férőhely volt. Sok szülő szeretné a körzeten kívülről ide járatni a gyermekét – tudtuk meg az igazgatótól.
Az ünnepséget Kukovecz Gábor énektanár és tanítványai, valamint a diákok táncos és prózai előadásai is színesítették.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.