Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. péntek, Edina

Kelenvölgyben versenyeztek a kerületi legjobb matekosok

Újbuda   |   2016, április 13 - 15:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem száz újbudai iskola ötödikes és hatodikos diákja vett részt a fővárosi matematika verseny kerületi fordulóján, amelyet a Kelenvölgyi Általános Iskolában tartottak. A megmérettetésre évek óta sor kerül, mivel a tehetségtámogatás az önkormányzat egyik fontos feladata.

Összesen 93 ötödik és hatodik osztályos gyerek vett részt a budapesti matematika verseny Kelenvölgyi Általános Iskolában tartott kerületi fordulóján április 12-én. A program regisztrációval kezdődött, majd a megnyitón az iskola igazgatója ismertette a legfontosabb tudnivalókat. Az egykori Újbudai Pedagógiai Intézet munkatársa, aki egyben az iskola matematika szakos tanára és a rendezvény főszervezője válaszolt a gyerekek versennyel kapcsolatos kérdéseire. Elmondta, hogy a diákok feladatlapot töltenek ki, hogy hibás számítások miatt nem veszthetnek pontot a versenyzők, valamint azt is, hogy minden fontos feladatrész megoldását érdemes papírra vetni. A feladatlap kitöltésére 60 perc állt rendelkezésre, a dolgozatokat ezt követően értékelik. Újbuda Önkormányzata számára fontos a tehetséggondozás, az okos és ügyes gyermekek megtalálása és boldogulásuk támogatása.

A szervező lapunknak hozzátette: a tizenegyedik alkalommal megrendezett verseny egyik célja, hogy a 93 jelentkező legjobbjai vegyenek részt majd a fővárosi megmérettetésen. A hetedikesek és nyolcadikosok kerületi versenyét később tartják.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.