Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Kelenvölgyi Ezerjó

Újbuda   |   2021, október 12 - 14:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A szőlő, a bor és a főzés hármasára épült a Kelenvölgyi Ezerjó Fesztivál, amely minden évben rengeteg érdeklődőt vonz. Mivel a területen egykor virágzó bortermelés folyt, az Ezerjó ennek hagyományait örökíti meg.

A szüreti mulatságot idéző rendezvényen borokat lehetett kóstolni, a színpadon bordalokat énekeltek, de még a kondérokba is bort folyattak. A fesztivál védjegyévé vált főzőversenyen ugyanis csak egyetlen feltételnek kellett megfelelni: bármilyen étellel nevezzen a versenyző, annak borral kell készülnie. – A tíz esztendeje alapított Kelenvölgyi Ezerjó Fesztivállal a családoknak akartunk kedvezni, ezért népi játszóházzal, kirakodóvásárral és helyi tehetségeket is bemutató színpadi műsorral készültünk – tájékoztatott a helyszínen Szebeni Dóra szervező. A nap fénypontja a lovas huszárok által vezetett szüreti felvonulás volt. A résztvevők harmonikaszóra sétálták körbe a környéket, miközben az iskolások szüreti népdalokat énekeltek. Az estét a Bojtorján együttes koncertje zárta.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.