Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. szerda, Klára

Kérdezz – Felelek! reggelire

Újbuda   |   2019, július 24 - 12:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vállalkozók számára szervezett szakmai reggelit Újbuda Önkormányzata a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával (BKIK) együtt, július 22-ére a Polgármesteri Hivatalba. A rendezvényen minden alkalommal más-más kerület üzletemberei tehetik fel kérdéseiket kötetlen formában.

A BKIK Ipari Tagozata tavaly indította útjára rendezvénysorozatát Kérdezz-Felelek! reggelire címmel, amelyre mindig egy-egy kerület vállalkozóit hívják meg, ezzel is segítve a cégek és kamara közötti kommunikációt, a gyorsabb, személyesebb együttműködést. A sorozat július 22-én érkezett el Újbudára, ahol a kamara valamennyi tagozatának elnöke és Bartos Gábor, a szervezet XI. kerületi tagcsoportjának elnöke is részt vett.

Molnár László alpolgármester megnyitóbeszédében kiemelte, Budapest legnagyobb kerületében húszezer vállalkozás működik, az önkormányzat pedig, a legkisebb üzletektől a legnagyobb vállalkozásokig mindenkivel igyekszik kapcsolatot építeni. Kiemelten helyen kezeli a legfiatalabbakat, számukra évről évre meghirdeti az Újbudai Hallgatói Startup Pályázatot.

Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, vállalkozásfejlesztési tanácsnok szerint fontos, hogy a kerületi vállalkozók megismerjék lehetőségeiket, a pályázatokat, az elérhető támogatott konstrukciókat és a kamara szolgáltatásait. Mint mondta, a rendezvény kiváló fórum az ilyen jellegű ismeretek megszerzésére.

A kötetlen beszélgetésen az érdeklődők közvetlenül fordulhattak a BKIK képviselőihez, Szathmáry-Jähl Angélához, a Kereskedelmi Tagozat, Zsabka Zsolthoz, az Ipari Tagozat, Balogh Sándorhoz, a Gazdasági Szolgáltató Tagozat, valamint László Sándorhoz, a Kézműipari Tagozat elnökéhez is.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

FÉLÓRA LÁSZLÓ IMRE POLGÁRMESTERREL (2020.08.10)

Tíz hónap telt el azóta, hogy a választások után megalakult Újbuda regnáló képviselő-testülete, a város vezetői átvették hivatalukat, elfogadták az éves költségvetést és megállapodtak az idei célokban. Ám ezt is, mint szinte mindent világszerte, felülírta a koronavírus-járvány. László Imrét, Újbuda polgármesterét az elmúlt hónapok nehézségeiről és eredményeiről kérdeztük.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.