Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 5. szerda, Krisztina

Készülnek a múzeumok a huszadikai éjszakára

Újbuda   |   2015, június 17 - 18:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Június 20-án ismét lesz Múzeumok Éjszakája, amikor egy jeggyel annyi múzeumot lehet végigjárni, amennyit csak bele lehet sűríteni egy éjszakába. A felnőtt belépő ára 1500 forint, a gyermekeké 600 forint.

Idén is lesznek olyan programok, amelyekre regisztrálni kell, ezt bárki megteheti az esemény honlapján.

Az ittlakunk.hu összegyűjtötte az újbudai programokat: a Molnár-C. Pál Műterem és Lakásmúzeumban már délelőtt 11 órától fogadják a vendégeket. Sokak szerint az egyik legizgalmasabb program a hagyományos gellérthegyi séta Csillag Péter vezetésével, amely a műteremtől tart a Hadik Kávéházig. A túrán Nobel-díjasokról, feltalálókról, rendalapítókról, festőkről, építészekről, írókról, balerinákról és egyéb művészekről lesz szó. A Műszaki Egyetem délután 3 órától fogadja a látogatókat és mutatják be az épületet, a könyvtárat, valamint néhány fizikai kísérletet is. Idén sem maradhat el a koncert az aulában, este 9 órától pedig a csillagvizsgáló is megnyílik. Hasonló korú és érdeklődésű közönséget célzott meg a szomszédos ELTE Természettudományi Kara is, ahol szintén lesznek fizikai kísérletek, lesz szó dinoszauruszokról és ásványokról is.

A Múzeumok Éjszakájához a Budapesti Közlekedési Központ is csatlakozik, a helyszíneket összekötő, idén a megszokottnál eggyel több, összesen hatféle múzeumi járat közlekedik majd szombaton este 6 órától éjjel 2:30-ig városszerte. A BKK ügyfélközpontokban és jegypénztárakban június 13-ától lehet megvásárolni a részvételre jogosító karszalagot, amely a múzeumi belépő és a múzeumi járatokra szóló bérlet is egyben. A karszalaggal idén is csak a múzeumi járatokon lehet ingyen utazni, a többi tömegközlekedési járat normál díjszabással vehető igénybe.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.