Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 23. péntek, Gyöngyi Az 1956-os forradalom ünnepe

Két keréken a Bikás parkban

Újbuda   |   2015, március 26 - 12:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közlekedési verseny rendeztek általános iskolásoknak a Bikás parkban. A vetélkedő legjobbjai a verseny budapesti fordulóján indulhatnak.

A Kerékpáros Iskola Kupa három fordulóból állt: a verseny írásbeli teszttel kezdődött, majd a legjobbak közlekedési és ügyességi pályán is bizonyíthattak. Az elméleti versenyen 110 gyermek vett részt, a gyakorlatira 48-an érkeztek nyolc kerületi iskolából.

A budapesti és az azt követő országos versenyre felsősök mehetnek tovább, alsósoknak az Autóklub szervez megmérettetést „Ki a mester két keréken” címmel. Ezen akár a nemzetközi fordulóig is el lehet jutni, amelyet idén Bécsben rendeznek. Minden európai államból az országos versenyeken legjobban teljesítő két lány és két fiú képviseli majd országát. - Újbudai gyerekek idáig nem jutottak még el, ők az előző években budapesti és országos versenyeken vettek részt – mondta Szénási Istvánné az Újbudai Pedagógiai Intézet szaktanácsadója.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.