Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Két új csoporttal bővült a Montágh óvoda

Újbuda   |   2019, október 9 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átadták az Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény új óvodai csoportjainak otthont adó épületszárnyat. A bővítés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása mellett a Dél-budai Tankerületi Központ és Újbuda Önkormányzatának együttműködésével jöhetett létre.

A fejlesztés lehetővé teszi a férőhelyek növelését és a hatékonyabb munkát, a gyerekek még inkább gyakorlatcentrikus oktatásban részesülhetnek. Idén két új óvodai csoport is elindulhatott az intézményben, amelyben a gyerekek óvoda után általánosba járhatnak, a nyolcadik osztály végeztével pedig a négy évfolyamos Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában tanulhatnak tovább (legfeljebb 25 éves korukig), ahol négy területen szerezhetnek jártasságot: szövés és kerámiamunka, háztartási ismeretek és kerti munka.
Újbuda Önkormányzata önként vállalta, hogy bár nem fenntartója az intézménynek, a lehetőségeihez képest maximálisan támogatja a fejlesztést. – Különösen fontos ez olyan intézmény esetében, ahol tanulásukban korlátozott gyerekeket oktatnak – emelte ki az átadón Hoffmann Tamás polgármester. Kiemelkedő célnak nevezte, hogy a gyógypedagógia legfejlettebb módszereivel, eszközeivel differenciáltan tudják itt fejleszteni növendékeiket a szakemberek.
Az önkormányzat az autizmussal élők ellátását is kiemelten kezeli. Ennek egyik fontos állomása volt a nemrég átadott épületszárny az Újbudai Szociális Szolgálat Kelenföldi Szociális Házának telephelyén is. Ott tizenkét felnőtt, tanköteles kort betöltött autizmus spektrumzavarban szenvedő személy számára alakította ki az önkormányzat a nappali ellátás feltételeit. – Ezekkel az intézkedésekkel olyan családokat segít a kerület, amelyek otthonukban gondozzák autista gyermeküket – mutatott rá Hoffmann Tamás.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.