Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szerda, Hella

Kétéves a Pont magazin

Újbuda   |   2018, január 31 - 14:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Gellért téri, egykori Kulti Szalonban 2015 decemberében tartotta első szerkesztőségi ülését a Pont magazin stábja, az első szám 2016 februárjában jelent meg. Az ingyenes önkormányzati kulturális havilap azóta ismert és keresett termékké vált.

Szinte napra pontosan két esztendeje indult Újbuda Önkormányzatának havi, ingyenes kulturális programajánló lapja, a Pont magazin, amely a kerület közművelődési intézményeinek, illetve Dél-Buda kulturális életének legfontosabb eseményeit foglalja össze. A magazin hiánypótlónak számított, hiszen egyetlen olyan önkormányzati programajánló sem volt korábban, amely hasonlóan nagy terjedelemben kínál a szórakozási lehetőségek mellett kulturális híreket, beszámolókat és interjúkat.

A kiadvány online beágyazottsága – a pontmagazin.hu weboldal, illetve a Facebook-közösség havonta együtt 5–10 ezer felhasználóhoz jut el – jelzi, hogy szükség van hasonló minőségű lapokra a kerületekben, főleg azokban, ahol a vezetés kiemelt területként kezeli a kultúra és a közművelődés támogatását.

Eddig húsz szám jelent meg a Pontból, címlapinterjúiban több olyan művész, kulturális szereplő is megszólalt, aki nemcsak a kerületben, hanem fővárosszerte és országosan is ismert, olykor tematizálja a közéletet. Ilyen például Lajkó Félix, Harcsa Veronika, Balsai Móni, Dobó Kata, Fördős Zé, Bereznay Tamás, Berecz István vagy a Cseke Eszter–S. Takács András duó, azaz az On The Spot párosa. Vagy akár a legnagyobbak: Mészáros Márta és Törőcsik Mari. Mind-mind olyan csillagok, akiknek nem csupán a kerületről van érdekes mondanivalójuk, munkájukkal nem csupán Újbuda kulturális erejét fémjelzik, szavukra egész Magyarországon, sőt, akár külföldön is figyelnek.

A Pont magazin idén is tíz lapszámot tervez, a következő február elejétől található meg a több mint száz terjesztési helyen – főleg kávéházakban, galériákban, kulturális központokban és hat kerületi Inmedio újságos standon –, valamint a 4-es metrón. Az új szám címlapja a Hadik Kávéház megidézésével visszanyúl a múlt század eleji időkhöz és a kerület kulturális központjához – oda, ahol annak idején minden elkezdődött.

H. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.