Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 21. csütörtök, Benedek

Kétszáz fiatal kap állami támogatást vállalkozás indításához

Újbuda   |   2014, december 5 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kétszázan kapnak 3-6 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást a közép-magyarországi régióban. Az érintettek a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program keretéből részesülnek, az erről szóló értesítéseket már átvették a nyertesek.

Kétszáz fiatal válhat vállalkozóvá a közép-magyarországi régióban, többségük Budapesten és környékén keresi a lehetőségeket. - Ezért döntött úgy a kormányzat, hogy hazai forrásból programot ír ki a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására a központi régióban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

A 800 millió forint keretű programba 3300-an jelentkeztek, a 200 nyertes üzleti tervet többlépcsős folyamat eredményeként választották ki. Fő szempont volt, hogy a tudáson és az innováción alapuló, exportképes termékeket előállító, a hazai kis- és középvállalkozásoknak szolgáltatást nyújtó jelentkezőket támogassák - ismertette Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A program október elején indult Magyarországon. A regisztrált munkanélküli fiatalokat megkeresik a munkaügyi kirendeltségek, elsőként 2016 közepéig azokat, akik már hat hónapnál régebben vannak regisztrálva - közölte az államtitkár, hozzátéve, hogy őket személyre szabott, egyéni tervekkel próbálják meg támogatni. A programra a konvergencia régiókban 36 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből 36-40 ezer fiatalt szeretnének segíteni - mondta. Beszélt arról is, hogy a konvergencia régiókban elindult egy program a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására, ennek keretében eddig 1210 új vállalkozás jött létre.

A következő években az ifjúsági garancia program keretén belül a konvergencia régiókban 4 milliárd forint, a közép-magyarországi régióban 1 milliárd forint nagyságrendben tervezik a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását.

MTI

Kétszáz fiatal kap állami támogatást vállalkozás indításához

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Vízminőség-ellenőrzés: KÖZLEMÉNY  

A Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában történt vízminőség-ellenőrzés kapcsán a gyermekek és az ott dolgozók egészsége védelmében Újbuda Önkormányzata a Dél-Budai Tankerületi Központtal együttműködve azonnal intézkedett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.