Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Kezdődik a Fiatal Alkotók Színházi Fesztiválja

Újbuda   |   2015, május 26 - 14:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hat nap hat színház címmel kezdődik színházi fesztivál az Újbudai Kulturális Intézet szervezésében a Csontváry Művészeti Udvarházban. A Fiatal Alkotók Színházi eseményén hat napon keresztül hat független alternatív színházi társulat előadásait mutatják be.

A fesztiválprogramban a független színházi társulatok között megtalálható a Picaro Társulat előadása Az utolsó Csárdáskirálynő címmel, a Trainingspot Társulat Új hídavatás-szvitje, valamint az egyre nagyobb szakmai elismerést kivívó Szín Medias Res Szinkronszerető című darabja. A fiatalok körében népszerű KoMod, GlobART és Szisz Társulat szintén bemutatkozik egy-egy előadással.

A produkciók végén műhelybeszélgetésekre várják a közönséget Regős János színész, rendező, a Szkéné Színház egykori igazgatójának közreműködésével. A fesztivál idején Ilovszky Béla fotográfus, a Zsámbéki Nyári Színház elmúlt több mint 30 évét felölelő fotógyűjteményéből készült kiállítás is látható és tervek szerint az archív anyagból egy képes színház album is készül.

Program:

Május 26. 18:30

A Zsámbéki Nyári Színház képes története (1983-2014) - kiállítás Ilovszky Béla fotóművész színházi fotóiból. Megnyitja: Artner Szilvia Sisso, újságíró

május 27.

19:00 Kal Pintér Mihály: Szinkronszerető (Szín Medias Res)

május 28.

19:00 Benedek Albert: DeGeneráció avagy #yolo #mihezképest #partyofmylife #hashtag (KoMod)

május 29.

19:00 Örkény István: Pisti a vérzivatarban (GlobART)

május 30.

15:00 A kajmán (SZISZ Társulat)

20:00 Deák Tamás: Az utolsó Csárdáskirálynő (Picaro)

május 31.

15:00 Pap Gábor: Új Hídavatás-szvit (Trainingspot)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.