Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Kezdődik a villanyórák leolvasása

Újbuda   |   2020, június 22 - 14:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megkezdi az áram fogyasztásmérők személyes leolvasását az ELMŰ-ÉMÁSZ. Az E.ON csoporthoz tartozó cég munkatársai – megfelelő óvintézkedések mellett - azokat az ügyfeleket keresik fel, akiknél az éves óraleolvasás esedékes.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ - a koronavírus-járvány miatt - március 19-től ideiglenesen felfüggesztette az áram fogyasztásmérők személyes leolvasását. Azóta, akinek esedékes volt az éves elszámolás, az a villanyóraállást a társaság online ügyfélszolgálatán, az EnergiApp mobilalkalmazásban vagy telefonon adhatta meg.

A járványveszély enyhülését követően június 22-től újraindulnak a személyes mérőóra leolvasások, az éves elszámoló számla is ezek alapján készül. Az ÉMÁSZ június 25-től, az ELMŰ július 2-től kezdik meg a leolvasásokat azoknál, akiknél az éppen aktuális.

Önkéntes vagy hatósági karanténban lévő ügyfeleknél továbbra sem olvassák le az óraállásokat. Ahol nincs kockázata a személyes leolvasásnak, ott a biztonsági előírásoknak megfelelően maszkban, védőkesztyűben, fertőtlenítővel felszerelkezve, a 1,5 méteres védőtávolságot betartva végzik el a feladatot - derül ki a társaság közleményéből.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új lakóövezet épülhet a Duna-parton  

Újbudán már Őrmezőn a Mikes Kelemen és az Őrmezei út közötti hatalmas, közel 1,6 hektáros, ősfás telken épül meg a Metrodom Őrmező lakópark, most pedig László Imre polgármester aláírta a Metrodom újabb szerződését, amelnyek köszönhetően a Budafoki út Duna parthoz közeli részén, az épülő új híd közelében létesülhet egy színvonalas, zöld koncepcióra épülő lakóövezet Újbudán. Jelenleg romos gyárépületek vannak ezen a telken.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.