Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Kiállítás nyílt a Tehetségtábor alkotásaiból

Újbuda   |   2014, november 10 - 22:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nyári soltvadkerti tehetséggondozó táborban készített alkotásokból nyílt kiállítás az Újbudai Pedagógiai Intézet központjában. Az önkormányzat üdülőjében először tartott táborban olyan tudásra tehettek szert a gyerekek, amelyet iskolai keretek között nem kaphatnak meg.

Az UPI központjában Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg a táborozó gyerekek festményeiből és kézműves alkotásaiból rendezett kiállítást. A közel hatvan táborozó a kerületi tanulmányi versenyen indult, csak azok mehettek, akik komolyan érdeklődtek az adott terület iránt.

Verőné Jámbor Noémi beszámolójából kiderült, hogy a soltvadkerti önkormányzati üdülőben drámajáték, színjátszás valamint matematikai, logikai, természetismereti és képzőművészeti is foglalkozásokat tartottak. A két-három órás tehetséggondozó órákat délelőtt és délután egyaránt megtartották, ezek közül a természettudományosak voltak a legnépszerűbbek.

Nagy Botond, a József Attila Gimnázium biológia-kémia szakos tanára annyi feladattal és kísérleti eszközzel készült, hogy külön autóval utazott Soltvadkertre. Vezetésével a gyerekek rengeteget voltak terepen és lelkesen tanulmányozták az állat- illetve növényvilágot. Feladataik során például levelekről készítettek gipszmintát és megmérték a vízinövények oxigéntermelését is. - A fiatalok rájöttek, hogy nemcsak fogyasztói oldal létezik, hanem aktív gondolkodóként is részt vehetnek a környezet alakításában, megóvásában – mondta Nagy Botond.

A tehetséggondozást évek óta kiemelt feladatként kezeli az Újbudai Pedagógiai Intézet: rendszeresen szervez témába vágó konferenciákat, versenyeket és tanfolyamokat. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet is viselő UPI korábban sikeresen vett részt a Tehetség Szárnyain elnevezésű programon, melynek elsődleges célja, hogy országos tehetségsegítő hálózatot alakítson ki.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.