Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Kiállítással ünnepli alapításának 35. évfordulóját a FISE

Újbuda   |   2017, szeptember 11 - 19:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szakosztályainak alkotásaiból rendezett nagyszabású kiállítással ünnepli megalakulásának 35. évfordulóját a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE). A tárlat szerdán nyílik és október 9-ig lesz látható a B32 Galéria és Kultúrtérben.

A szakosztályok képviseletében állítja ki textil-, ruha-, dizájn-, kerámia-, üveg-, fotó-, grafikai, ötvös- és belsőépítészeti munkáit a 121 kortárs alkotó - közölte az egyesület.
A Fiatal Iparművészek Stúdiója 1990 óta közhasznú Egyesületként, FISE néven tevékenykedik és segíti azokat a pályakezdő, fiatal alkotókat, akik úgy érzik, a diploma megszerzése után magukra maradnak az iparművészet és a dizájn világában, nehezebben jutnak információhoz, vagy nehezen találnak utat munkáiknak a közönséghez.
Az egyesület tájékoztatást nyújt tagjainak a pályázati lehetőségekről és igyekszik a pályakezdőknek nagyobb publicitást biztosítani, belvárosi galériájukban rendszeresen, vidéki és külföldi helyszíneken pedig évente több alkalommal bemutatkozásukat is segíti.
A stúdiónak jelenleg több mint 300 tagja van. Az ifjú művészek felvételi után, éves díj ellenében lehetnek az egyesület tagjai. A felvétel során a munkásság, a portfoliók és személyes beszélgetés alapján a vezetőség dönti el, ki kerülhet a szervezetbe.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átlátható Újbuda  

Átláthatósági megbízottja van Újbudának, Nagy Zoltánt június 3-án nevezte ki László Imre polgármester.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.