Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Kilencven éve áll a kelenföldi evangélikusok temploma

Újbuda   |   2018, október 25 - 09:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jeles évfordulóra emlékeztek a kelenföldi evangélikusok október 21-én, mivel kilencven éve ezen a napon tartották az első istentiszteletet a Bocskai úti templomban. Az istentiszteleten a prédikációt Kondor Péter, a Déli evangélikus Egyházkerület püspöke mondta.

Gáncs Tamás kelenföldi evangélikus igazgató lelkész áhitatával indult az a három napon át tartó ünnepségsorozat, amellyel a kelenföldi evangélikusok emlékeztek meg templomuk kilencven éves fennállásáról. A jubileum alkalmából kiadtak egy új gyülekezeti könyvet, és az elmúlt kilenc évtized fontos történéseit bemutató kamarakiállítást is rendeztek. Október 20-án gyülekezeti játék keretében ismerhette meg a közösség a temploma történetét, ahol az esti órákban hangversenyt is tartottak.

Az évfordulót a kelenföldi evangélikusok testvérgyülekezeteitől, a Helsinkiből érkező Kersti Rantasalo lelkésznő, valamint a szepsiszentgyörgyi Zelenák József esperes is a hívekkel ünnepelte.

Az istentiszteleten vasárnap délelőtt Újbuda egyházügyi tanácsnoka Gyorgyevics Miklós is köszöntötte a kilencven éve létező és fejlődő kelenföldi evangélikus gyülekezetet. Az évfordulón az egyházközségben presbiterként szolgáló Sass Szilárd önkormányzati képviselő is jelen volt.
Az istentisztelet után közös ebédre hívták a gyülekezet tagjait a templom tanácstermébe, ahol Kersti Rantasalo mondott köszöntőt.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Biztonságosabb hely lett a Kelenföldi pályaudvar  

A nagyvárosi aluljáró a társadalmi problémák olvasztótégelye, természetéből adódóan generálja a konfliktusokat. Augusztusban az Örs vezér terén járókat terrorizáló banda ügyét kapta fel a média, majd a beszámolók a Kelenföldi pályaudvart is feltették a problémás csomópontok listájára. A hatóságok fellépést ígértek, lapunk utánajárt, mi történt azóta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.