Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Kilencvenévest köszöntöttek Kamaraerdőn

Újbuda   |   2014, június 16 - 12:48
Nyomtatóbarát változatSend by email
Szépkorú lakóját ünnepelte a napokban a Kamaraerdei Idősek Otthona. A születésnapos Krasznecz Mihályt Molnár László alpolgármester köszöntötte, az ajándékcsomag mellé Orbán Viktor miniszterelnöki oklevelét is átadta Misi bácsinak.

A 90 éves ünnepelt összetartó, szeretetteljes családban nevelkedett, technikumot végzett, azt követően műszerésznek tanult. Aktív éveiben z 1980-as évektől gépkocsivezetőként és anyagbeszerzőként dolgozott a Külügyminisztériumban, amely időszakot élete legszebb periódusának tartja Misi bácsi, mivel utazásai során a világ számos országát megismerhette. Egyebek mellett Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban is járt, amelyek mindegyikében 5-5 évet élt.

Hosszú élete során kétszer házasodott. Az idős ember egész családját túlélte, gyermeke idén, felesége három éve halt meg. A Kamaraerdei Idősek Otthonának három éve lakója és jelenleg is aktív életet él - állítják az otthon munkatársai. A mindenkivel barátságos Misi bácsi rendszeresen részt vesz foglalkozáson, kedvenc időtöltése a Boccia játék és a keresztrejtvényfejtés.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.