Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Kis utcában - nagy esemény

Újbuda   |   2018, szeptember 24 - 13:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötödik alkalommal rendeztek utcabált Albertfalván a Pajkos utcában. Bár szeptember 22-én egy hidegfronttal beköszöntött az ősz, a résztvevőknek ez sem szegte kedvét, és a sok izgalmas program is vonzotta az érdeklődőket a lezárt utcába.

Idén is sokféle programmal várták a látogatókat az Egységben az egészség és az Újbudai Ősz programsorozat részeként megvalósult Pajkos utcabálon. A jó hangulat mellett az egészséges és mozgásban gazdag életmódra is odafigyeltek a szervezők: az Omnivagus Egyesület közeli fejlesztőházában bárki megismerhette a képességfejlesztő foglalkozásokat, a Pajkos utcai rekeszmászó bajnokságon 19 rekeszre kellett felmászni. Volt aszfaltrajzverseny, kutyás bemutató, a színpadon pedig a Petőfi Musical Stúdió, a Rock and Magic táncosai, valamint az Eszter-lánc és a Rock ClassiX együttes szórakoztatta a közönséget. A nap folyamán értékes ajándékokat is kisorsoltak tombolán. A nyereményeket a Pajkos utcabál egyik alapítója, Csernus László önkormányzati képviselő adta át. – A hagyományteremtő szándékkal indult esemény pozitív hatással van az itt élőkre. Évről évre készülnek az emberek a programra, sokan közösen, nagyobb baráti társaságokkal érkeznek, és új ismeretségek, barátságok is szövődnek az utcabálon – mondta.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.