Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 8. szombat, Mihály

Komposztálási tájékoztató a Saru utcában

Újbuda   |   2016, november 2 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Humusz Szövetség ingyenes komposztálási tájékoztatót tart a Humusz Házban november 16-án, szerdán 18 órakor a Saru utca 11.-ben. A lakosság ugyanitt ingyenesen komposztálhatja felgyülemlett háztartási szerves hulladékát hétköznap 9-17 óra között.

A Humusz Szövetség mint országos, környezetvédelmi – elsősorban hulladék-megelőzéssel foglalkozó –, nonprofit, közhasznú, civil szervezet. Célja, hogy Magyarországon a fenntartható, a természeti erőforrásokkal takarékosan bánó fogyasztás és termelés napi gyakorlattá váljon. Húsz éve azért dolgozik – ebből 19 éve a XI. kerületben –, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat a lakosságban, különösen a szakmai döntéshozók körében, illetve kialakuljon a szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer.

A Humusz ház közösségi komposztálást biztosít a lakosságnak. Mivel a ház kertjében megnövelték a komposztládák számát, bővítenék az azt elérők körét a Saru utca környékén lakókkal, dolgozókkal. Akik a Humusz házba vinnék a háztartásukban felgyűlt szerves hulladékot, azoknak november 16-án szerdán 18 órakor ingyenes komposztálási előadást tartanak Merza Péter oktatási programvezető részvételével.

A Humusz Szövetség további, aktuális projektje:

A tulsokcucc.hu honlapon bárki felajánlhatja még használható tárgyait civil szervezeteknek.

Kampány házi hulladékégetés ellen - Zöld kalandozások keretében minden szerdán 18 órakor környezetvédelmi témákról tartanak előadást a szövetség meghívott előadói, legközelebb november 2-án és november 9-én.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.