Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Korszerűbbek lesznek az oktatási intézmények épületei

Újbuda   |   2018, január 12 - 10:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerületben működő oktatási intézményekbe látogattott Hoffmann Tamás polgármester, hogy egyeztessen a létesítmények vezetőivel a megvalósult fejlesztésekről és a tervezett beruházásokról. Vele tartott Németh Zsolt országgyűlési képviselő is, hogy tájékozódjon a kerületi iskolák és óvodák helyzetéről.

A jövő a gyermekeké és Újbuda mindent megtesz a következő nemzedékért. A kerületben megvalósuló fejlesztések mindenki számára követendőek. Persze akadnak még feladatok, ezek megoldásában szeretnék segíteni – mondta Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

A Lecke utcai Mozgolóda Óvodában 2017-ben fejezték be az épület energetikai korszerűsítését. A KEHOP-5.2.9-16 kódszámú pályázata lehetőséget teremtett arra, hogy kicseréljék a nyílászárókat, hőszigeteljék a homlokzatot és a lapostetőt, valamint kiépítsék a napelemes rendszert is. A közel 53 millió forintos beruházásnak köszönhetően a gyerekek esztétikus, modern környezetben tölthetik óvodás éveiket. A Széchenyi 2020 Program keretében további három óvoda újult meg, az épületek energetikai korszerűsítése közel 250 millió forintba került, amit vissza nem térítendő támogatásból finanszíroztak.

Az idén 195 éves Petőfi Sándor Általános Iskolában hamarosan megkezdődik a tornaterem rekonstrukciója, várhatóan tao-támogatásból. A 235 millió forintos beruházás magában foglalja az épületrész teljes körű felújítását, a gépészet, a nyílászárók, a vezetékek és a parketta cseréje mellett megújulnak majd a kiszolgálóhelységek, az öltözők és a csarnok is. A tervezésnél figyelembe vették, hogy a mindennapos testnevelés mellett a profi sportolók is használhassák a termet, így a MAFC és a BEAC kosárlabda csapatának is ideális helyszínt jelenthet egy-egy mérkőzésnél. A modern, XXI. századi tornatermet az új tanévben vehetik birtokba a gyerekek.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.