Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Kosárlabda: 250 fiatal küzdött a karácsonyi kupáért

Újbuda   |   2018, december 18 - 15:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A MAFC Kosársuli utánpótlás játékosai vetélkedtek a Gabányi László Sportcsarnokban a Basket MHG Kft és a MAFC felnőtt csapatának meghívására december 17-én. A sporteseményt Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere nyitotta meg.

A versenygés és a játék mellett öröm volt a gyerkeknek, hogy együtt játszhattak a MAFC felnőtt kosárcsapatával. Fodor Márton sportigazgató elmondta: a gyerekek nemcsak kosárlabdában, hanem sport-kvíz játékban és más sportágakban is összemérték erejüket és ügyességüket a felnőttekkel. 

A rendezvényt Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg. - A MAFC kosárlabda csapata évtizedek óta kiváló munkát végez az utánpótlás nevelés területén. Az önkormányzat feladata, hogy ehhez a kiváló nevelő munkához minél több alkalmas helyszínt biztosítson. Őrmező után, mostmár Albertfalván is van megfelelő lehetőség arra, hogy a MAFC Kosársuli programja hatékony lehessen akár a tehetségkutatásban, akár a sportos, egészséges életre nevelésben – mondta Hoffmann Tamás.
A MAFC Kosársuli lassan fél évszázada működik Újbudán – tudtuk meg a korábban szintén itt nevelkedett Kangyal Gergő igazgatótól. Elmondta: az elmúlt nyolc évben nagy lendületet vett a tehetségkutató program. Kihasználva a TAO adta lehetőségeket, a korábbinál több szakembert tudnak foglalkoztatni és lehetőségeik köre is kibővült. - Az önkormányzat és Újbuda sportvezetőinek segítségével a toborzás is könnyebbé vált a kerületi oktatási intézményekben – fogalmazott.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.