Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. péntek, Adorján, Adrián

Köszönet Újbuda rendőreinek

Újbuda   |   2018, augusztus 6 - 14:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Összesen 131 rendőrt, a kapitányságon dolgozó kormánytisztviselőt, közalkalmazottat jutalmazott Király Nóra alpolgármester, valamint Jáger István rendőrkapitány augusztus 2-án.

Király Nóra büszke arra, hogy a rendőrkapitányság és az önkormányzat hosszú évek óta kiválóan működik együtt a kerület közbiztonsága érdekében. Ezért is fontos, hogy évente kétszer megköszönjék a rendőrségi dolgozók munkáját- szerinte. Kiemelte, a kerület egyre népesebb, ezért a rendőrség előtt is új kihívások állnak. Újbuda Önkormányzata közel 100 millió forintot fordít évente a közbiztonság megőrzésére, gépjárművek, eszközök vásárlására. A rendszeres jutalmazással pedig azt is szeretnék elérni, hogy a legjobb munkatársak továbbra is az újbudai rendőrkapitányság kötelékében maradjanak.

Jáger István rendőrkapitány megköszönte a legkiválóbb dolgozók munkáját és az önkormányzat támogatását. Elmondta, az önkormányzattal folytatott együttműködésük azért is fontos, mert visszajelzést kapnak általa a lakosság biztonságérzetéről, továbbá azt is monitorozzák, hogy mennyire elégedettek a rendőrség munkájával Újbuda polgárai.
A kerület közbiztonsága 2010 óta javul, csökkent a betörések, autófeltörések és rablások száma, a rendőrség pedig kiemelkedően teljesített a bűnesetek felderítésében az elmúlt időszakban – mondta a rendőrkapitány. Hozzátette, különösen a kifosztásos és feltöréses elkövetők elfogásában jeleskedtek az újbudai rendőrök.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.