Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Koszorúzás a Schweidel utcában

Újbuda   |   2019, október 4 - 17:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegve megkoszorúzták Schweidel József honvédtábornok emléktábláját a Schweidel utcában. Újbuda Önkormányzatának megemlékezésén részt vett Csernus László önkormányzati képviselő mellett a vértanú tábornok két szépunokája, Kirtsch Annamária és Szabóné Kircsfalusi Katalin is.

Schweidel Józsefet az 1848–49-es forradalom és szabadságharc elbukása után Aradon végezték ki társaival 1849. október 6-án. Az egykori tábornok emlékét őrző táblánál tartott koszorúzáson Csernus László kiemelte: a nemzeti gyásznapon olyan hősökre emlékezünk, akik a legszebb példáját adják a nemzeti összetartozásnak, a hazaszeretetnek és a példamutatásnak. A tizenhárom aradi vértanú életükben és haláluk napján is, az utolsó pillanatig kitartottak a haza mellett, és az utókornak is példát mutattak hősiességből. Azokat az értékeket, amelyeket megmutattak, őriznünk kell és tovább kell vinnünk – hangsúlyozta a képviselő.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.