Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Közbiztonsági fórumot hívott össze újbuda rendőrkapitánya

Újbuda   |   2016, február 1 - 18:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közbiztonsági Fórumot tartottak az Újbudai Rendőrkapitányságon január 28-án. Az egyeztetésen jelen volt a Közterület Felügyelet, a két kerületi polgárőr egyesület, a MÁV Biztonsági Főigazgatóság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálat, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. képviselői.

Újbuda Önkormányzata idén 200 millió forintot különített el a közbiztonság fejlesztésére. Ennek felhasználása volt az egyik fő témája a január 28-ára összehívott Közbiztonsági Fórumnak. Király Nóra közbiztonságért felelős alpolgármester szerint Újbuda november 1-től kinevezett új rendőrkapitánya nagy lelkesedéssel vágott a közös munkába. Liskány Csaba rendőrkapitány a 2016-os célkitűzések közül a közterületi bűncselekmények, a betöréses- és gépjárműlopások, gépjármű feltörések visszaszorítását, valamint a súlyos kimenetelű közúti balesetek megakadályozását emelte ki.

A fórum másik témája a Körzeti Megbízotti Irodák hasznosítása volt. A rendőrkapitány szerint a KMB irodákban a polgárőrséggel együtt dolgoznának, ezáltal azok olyan pontok lehetnek, amelyek mindig nyitva állnak az állampolgárok előtt. - Itt mindig találhatnak rendőrt vagy polgárőrt. Nyilván az ilyen jellegű jelenlét egyfajta biztonságérzetet is biztosít az állampolgároknak – tette hozzá Liskány Csaba, aki további célkitűzésként említett a közterületi jelenlét fokozását, amelybe nemcsak a polgárőröket, hanem a közterület felügyelőket is bevonnák. – A rendészeti állomány, a polgárőrség, valamint a közterület felügyelet munkatársainak együttes jelenlétével növelhető a közterületi lefedettség és csökkenthető a közterületen elkövetett bűncselekmények száma – mondta.

A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának képviselőivel közösen a falopásokat és a köztéri szemetelést kívánják felszámolni. Ennek érdekében Liskány Csaba havonta akár többször is összehívná a fórumot.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

NEGYEDÓRA: Bakó Eszter iskolapszichológus a tanévkezdésről (2020.08.27.)

A családok számára mindig nehéz időszak a szeptemberi tanévkezdés. Különösen ebben az évben jár majd sok bonyodalommal a gyermekeket újra az iskolába küldeni, hiszen március óta nem tanultak ott. A COVID-19 járványnak pedig még nincs vége, elképzelhető hogy újra megszakad a tanév. Sokakban ezért is fogalmazódnak meg aggodalmak az új tanév kezdetén. Segítségül Bakó Eszter pszichológust hívtuk, aki az elmúlt pandémiás időszak iskolai tapasztalatait összegezve segít felkészülni a rendhagyónak nem nevezhető iskolakezdésre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.