Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Közlekedés járvány idején

Újbuda   |   2020, március 17 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A BKV összes járata csütörtökön üzemkezdéstől a nyári menetrendre áll, jelképes összeget kell fizetni a MOL BUBI közbringa használatáért.

Csütörtöktől a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, így a reggeli és a délutáni csúcsidőben 10 százalékkal csökken a járművek száma - írja a BKK.
A közlemény szerint a tanszüneti menetrend csütörtökig fokozatosan életbe lép. A menetrend főként a reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti. A tanítási időszakhoz képest körülbelül 200 fővárosi járművet és járművezetőt tudnak tehermentesíteni az átmeneti időszakban.
A tanítási szünetben érvényes menetrendek megtalálhatók a BKK honlapján a www.bkk.hu/menetrend címen.

A járművezetők védelme érdekében már nem lehet felszállni a buszok, trolik első ajtaján. Aki teheti, válasszon alternatív közlekedési módokat, például kerékpárt. A MOL Bubi közösségi kerékpár-szolgáltatás a járvány idején havi 100 forintba kerül.

Az online regisztráció és szerződéskötés bevezetésével keddtől nem kell személyes ügyintézés a közbringarendszer használatához. A felhasználói fiókot rövid regisztrációs folyamat után aktiválják, ezután a jelképes, havi százforintos havidíj online kifizetése után a közbringarendszer azonnal használható.
A százforintos bérlet alkalmanként félórányi kerékpározást tesz lehetővé további díj megfizetése nélkül. A harminc percen túli folyamatos használat esetén külön díjat is kell fizetni, amelynek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. Ezért célszerű a közbringarendszer használatbavétele előtt feltölteni a felhasználói egyenleget.
Akinek van használatban lévő MOL Bubi-jegye vagy -bérlete, az továbbra is azzal használhatja a közbringarendszert. Lejárta után válthat új, százforintos havi bérletet.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az oltásnál nincs jobb megoldás  

A Covid-19 elleni oltás hatásosságáról, az esetleges mellékhatásokról, az elérhető információkról kérdeztük dr. Komáromi Zoltán háziorvost és dr. Falus Ferenc korábbi tisztifőorvost.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.