Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Közlekedésbiztonsági díjat nyert Újbuda

Újbuda   |   2021, május 17 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda harmadik helyezett lett Az év közlekedésbiztonsági társadalmi felelősségvállalója kategóriában a Közlekedéstudományi Intézet pályázatán.

Az elismerést az önkormányzatnak az óvodás korcsoportban végzett közlekedésbiztonsági nevelési tevékenységéért ítélték oda. Az indoklásban kitértek egyebek mellett a Biztonságos Óvoda Kupa játékos vetélkedőre, a bicikliutak mellett elhelyezett figyelemfelhívó táblákra, az oktatási intézményekbe vezető útvonalakkal kapcsolatos igényfelmérésre, illetve a kapott válaszok alapján kidolgozott közlekedésfejlesztési tervekre.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.