Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

KÖZLEMÉNY: Működési szünet az újbudai Pöttöm bölcsödében október 25-éig

Újbuda   |   2020, október 20 - 08:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapest, Ménesi út 41. szám alatt működő Újbudai Pöttöm Bölcsőde egy dolgozójánál a COVID-19 PCR teszt pozitív eredményt mutatott, ezért Újbuda Önkormányzata 2020.10.14-én az Újbudai Pöttöm Bölcsőde minden érintett dolgozójánál IgM szűrést biztosított.

Ezt követően egy újabb dolgozónál jelentkeztek a tünetek, mely után a kerületi Népegészségügyi Osztály az Újbudai Pöttöm Bölcsődében 2020.10.19. hétfőtől 2020.10.25. vasárnapig intézményi működési szünetet rendelt el. A bölcsőde teljes területén megtörtént a fertőtlenítés, az Újbudai Pöttöm Bölcsőde október 26-án várja a gyermekeket.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.