Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Közösségben Kelenvölgyben

Újbuda   |   2018, február 6 - 15:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kelenvölgy közösségi tereit látogatta meg Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Wendlerné dr. Pirigyi Katalin önkormányzati képviselő. A játszóterekre Hoffmann Tamás polgármester és Csernus László önkormányzati képviselő is elkísérte őket.

A tavaly átadott Kék-tó téri játszótéren a környezetbe illeszkedő játékokon tombolhatják ki magukat a gyerekek. A csúszda világítótornyot formáz, de van hajóvár, kötélmászóka, vízimadarakat mintázó szobor is. A Bazsalikom játszóteret ugyancsak tavaly vehették birtokba a kicsik. A kétszemélyes hinta, a rugós játék, az akácrönk mászó- és egyensúlyozó rendszer, a csúszda, az amőba körül öntöttgumi-burkolat védi a gyerekek testi épségét. A Kelenvölgyi Szentháromság Plébániatemplom is egyre aktívabb közösséget tudhat magáénak. A gyülekezeti tagok között mind több a fiatal, ehhez igyekeznek igazítani a programokat, a feladatokat. Terveik között szerepel egy túraútvonal kiépítése, amely a magyarság legfontosabb eseményeit elevenítené fel.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő szerint Kelenvölgy sajátos része Dél-Budának, mert hagyományosan Budafokhoz tartozott, erős a helyi identitás. Mint mondta: nagyon fontos, hogy ilyen virágzó a közösségi élet Kelenvölgyben. – A helyi plébánián megismerhettem a terveket, a közösségépítési elgondolásokat. Ha ilyen erővel rendelkezik egy közösség, a többi már jön magától, de a kerület vezetése láthatóan elkötelezett amellett, hogy fejlesztésekkel is segítsen. A kerületrésznek nagy a vonzereje – hangsúlyozta Németh Zsolt –, hiszen közel van a budai városközponthoz, de az ott lakók vidékies környezetben élhetnek. Ez magával hozza, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni az óvodák, iskolák, a sportpályák, a játszóterek fejlesztésére

Wendlerné dr. Pirigyi Katalin, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte: a teljesen felújított Kék-tó téri játszótérre még Őrmezőről, Albertfalváról is jönnek. A közhiedelemmel ellentétben a családi házas környezetben is szükség van játszótérre, mert ott találkozhatnak egymással a családok, gyerekek, idősek.
A Kelenvölgyi Közösségi Ház rekonstrukciójára is egyre nagyobb az igény - őse, a Kelen Mozi 1926 decemberében nyílt meg a mai Alabástrom utca és Kardhegy utca sarkán –, hiszen itt olyan programokat lehet rendezni, amelyek megkönnyítik a beilleszkedést az újonnan beköltözőknek.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.