Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. péntek, Nándor

Közösségi Bank és Farmbistro Újbudán

Újbuda   |   2017, május 30 - 14:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

A fenntarthatóság jegyében nyitott közösségi bankfiókot a Bartók Béla úton a Magnet Bank. A közösségi pont inkább kávézóra, mintsem pénzintézetre emlékeztet. A hely akadálymentes, baba- és kutyabarát.

Magnet Bank először 2015-ben szakított a hivatali bankfiók sztereotípiájával, mikor egy fair trade kávézóval egybekötött teret hozott létre az ötödik kerületben. Később Székesfehérváron nyílt egy coworking irodával ötvözött bankfiók, most pedig az értékközösségen alapuló újbudai helyszín a Házikóval, a Farmbistro tulajdonosával.
- Szeretjük megkérdőjelezni a dolgok rutinműködését – mondta Pozsonyi Gábor, a MagNet vezérigazgató-helyettese, az újhullámos banki helyszínek ötletgazdája. Hozzátette: olyan világban hisznek, ahol emberség, fenntarthatóság, átláthatóság jellemzi a pénzügyeket, és számunkra fontos, hogy mindez a partneri körben és a körülöttünk lévő térben is megjelenjen. Évről évre ügyfeleinkre bízzuk, hogy nyereségünk 10 százalékát mely civil szervezetek kapják, becsületkasszás számlavezetést, civileket segítő bankkártyát és különleges közösségi hitel- és megtakarítási formákat kínálunk, ahol ügyfeleink határozhatják meg, hogy mibe fektessük a pénzüket.

A Házikó üzemeltetésében álló Farmbistro a vidék színe-javát hozza a fővárosba. Friss, egészséges alapanyagait fenntartható gazdaságokból szerzi be, adalékanyagok nélkül, szívvel-lélekkel készíti el tányérra kerülő ételeit. - Minden az alapanyagnál kezdődik – vallja Bertényi Gábor, a Házikó alapító tulajdonosa. A fenntartható gazdálkodási mód szerinte ma már nem posztmodern luxus, hanem egy alapszemlélet, ami amúgy a középtávú túlélés záloga. Ezért szívesen eláruljuk, hogy pontosan melyik kisgazdaságból származó alapanyagból készítettük az adott ételt. Nagy kalandnak tekintjük a közös bank-bisztrót, ahol az ökológiai fenntarthatóság mellett az átláthatóság és lekövethetőség iránti igény is összekapcsol minket. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz majd egy olyan hely, ahol átlátható és felelős pénzügyi szolgáltatásokat lehet kapni lecsós batyuval és korhelylevessel - mondta.

Az Újbudai Közösségi Pont akadálymentes, baba- és kutyabarát helyszín.

Fotó: magnetbank.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron  

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban, miután szerda estig befejeződött a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája. Az átlagosan napi 250 vonat ismét az eredeti menetrend szerint közlekedik a Budapest-Déli-Tatabánya-Győr, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.