Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 11. vasárnap, Leó, Szaniszló

Lakásszövetkezeti kerekasztal-beszélgetés

Újbuda   |   2019, május 8 - 11:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szakmai fórumot tartott a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. április 25-én Kerékgyártó Gábor vállalkozásfejlesztési tanácsnok szervezésében.

A kerekasztal-beszélgetést Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének Nemzetközi Szövetkezeti Alapelvei és Értékei - lakásszövetkezetek - címmel rendezték meg a Polgármesteri Hivatal épületében. A rendezvényen a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke mellett több újbudai lakásszövetkezeti vezető és a téma kutatói is részt vettek. Köszöntőt mondott Szabó László, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, a bevezető előadást Réti Mária tartotta a Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft-től. Témája a Nemzetközi Szövetkezeti Alapelvek és Értékek aktualitása volt.

Az esemény egy kutatássorozat része, melynek célja a szövetkezeti működési forma fejlesztése.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megállási tilalom a Tétényi úton  

A járványügyi intézkedések részeként 2021. április 9-én 12.00-tól 2021. május 31-éig tilos megállni a Tétényi úti kórház előtt 20 méter hosszan.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.