Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. csütörtök, Orsolya

Lecsófesztivált rendeztek a kerületben

Újbuda   |   2014, szeptember 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kelenföld harmadik Lecsófőző Versenyét tartották hétvégén az Albert utcában. Az eseményt Ludányi Attila önkormányzati képviselő indította útjára, a programon Horváth Gábor olimpiai- és Hoffmann Ervin világbajnok is részt vett.

Helyi egyesületek, baráti társaságok, környékbeliek és kerületiek együtt készítették lelkesen - titkos receptjeik alapján - a bográcsos lecsó különféle változatait a hétvégén. A szakácsok igyekezetének köszönhetően a látogatók a legváltozatosabb ízekkel találkozhattak. Volt, aki hagyományos elkészítéssel nyűgözte le a zsűrit, de előfordultak modern, újraértelmezett lecsókompozíciók is.

- Először 2012-ben az épülő kelenföldi templom helyén tartottuk a Lecsófesztivált, amely már akkor nagy sikerrel zárult - emlékezett vissza a kezdetekre Ludányi Attila képviselő. A bajnokságon mind a 14 csapat és a népes vendégsereg jól érezte magát. A résztvevők szerint a nap legizgalmasabb része idén Dér Heni fellépése volt, aki gyorsan megtalálta a kapcsolatot a közönséggel és saját slágerei mellett ismert Michael Jackson dalokat is előadott. A hét fős zsűri végül kiválasztotta a legjobb újbudai lecsót, készítőinek pedig átadta a vándorkupát.

A rendezvény előkészítésében és lebonyolításában részt vettek a Szent Adalbert plébánia hívei, a KOROIBOSZ sportegyesület tagjai, illetve a Cseperedő óvoda dolgozói is.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.