Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

Lelkipásztor verselt a Malomban

Újbuda   |   2017, január 24 - 09:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tóth Árpád költő szavait kölcsönözte mottónak a Malom Közösségi Ház legutóbbi Szemlélődők irodalmi esten az esemény főelőadója.

Tóth Sándor Péter költő, író, lelkipásztor, mandolinista, elődjéhez hasonlóan „üzenget a felvilágnak”. A lelkipásztor Isten keresésére, és a hitre hívja fel a figyelmet műveivel. Verseit zenekari kísérettel adta elő. Mióta megismerte a mandolint és megálmodta a bendzsukit, azóta aktív a versmegzenésítésben is.

A Szemlélődők irodalmi est sorozat 2015-ben indult, az eseménynek azóta is minden hónap egyik szombatján a Malom közösségi Ház ad otthont az Összefogás Újbudáért Egyesület jóvoltából – emlékeztetett a kezdetekre Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő. Az egyesület elnökeként elmondta, újra kiírják fiatal újbudaiaknak az eddig is sikeres irodalmi pályázatot, amelyre bárki jelentkezhet. Egyetlen kikötés, vagy a szerzőnek, vagy témájának a XI. kerülethez kell kapcsolódnia.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!  

2021október1808:30
»
2021október2420:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.