Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Lendületben az OSC – szombaton az Újpest ellen játszanak

Újbuda   |   2015, január 9 - 10:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Decker Ádám és társai újra teljes gőzzel edzenek, hiszen szombaton folytatódik a bajnoki sorozat. A Híd-OSC-Újbuda este 7-kor fogadja az Újpestet a Kondorosi úton. A hazai medencében csak a győzelem elfogadható – áll a csapat közleményében.

Szombaton az Újpest elleni mérkőzéssel indul az idei versenynaptár a Kondorosi úton. -Szurkolóink már várják, hogy a fiúkat újra akció közben lássák. Szerencsére mindenki egészséges, kipihent – hangsúlyozta Becsey Péter sportigazgató.

A sportesemény várhatóan telt házas lesz, hiszen Újbuda egyre inkább magáénak érzi a vízilabdát. A klub kilenc korosztályban mintegy kétszáz gyerekkel foglalkozik.

Becsey szerint csapatának a rájátszás elérése a cél tavasszal. Ennek az útnak az első állomása az Újpest elleni hazai meccs, amelyet január 17-én egy rangadó követ: a csapat Szolnokon játszik a tabella vezetője ellen. - Mivel nemzetközi porondon már nem vagyunk érdekeltek, az OSC most teljes energiájával a bajnokságra koncentrál, és nem titok, hogy májusban döntőt akarunk játszani a rájátszásban – tette hozzá a sportigazgató.

Az A-Híd-OSC-Újbuda 11 lejátszott mérkőzés után 10 győzelemmel, 30 ponttal az OB I. második helyén található, három ponttal a Szolnok mögött, s két ponttal előzi meg az Egert.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.