Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Lovas polgárőrök Újbudán

Újbuda   |   2014, október 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ünnepélyes keretek között szolgálatba állt a Lágymányosi Polgárőrség lovas polgárőr egysége. Az illegális szemétlerakást és a betöréseket előzik meg Kamaraerdőben és környékén.

A kilenc lovas sikeresen letette a polgárőr alapismereti vizsgát, így a 2014. október 30-i rendezvényen Hegedűs György, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének általános elnökhelyettese átnyújtotta részükre a polgárőr igazolványokat.

 Kis-Guczi Péter

A lovas polgárőrök elsősorban Kamaraerdőben és környékén végeznek bűnmegelőzési járőrszolgálatokat. Ezen a területen az illegális szemétlerakás és a betöréses lopások okozzák a legnagyobb gondot. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Király Nóra alpolgármester, Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, valamint a kerületi rendőrkapitányság számos munkatársa.

Lánglovagok Hírügynökség

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.