Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 22. csütörtök, Menyhért, Mirjam

Lovas polgárőrök Újbudán

Újbuda   |   2014, október 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ünnepélyes keretek között szolgálatba állt a Lágymányosi Polgárőrség lovas polgárőr egysége. Az illegális szemétlerakást és a betöréseket előzik meg Kamaraerdőben és környékén.

A kilenc lovas sikeresen letette a polgárőr alapismereti vizsgát, így a 2014. október 30-i rendezvényen Hegedűs György, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének általános elnökhelyettese átnyújtotta részükre a polgárőr igazolványokat.

 Kis-Guczi Péter

A lovas polgárőrök elsősorban Kamaraerdőben és környékén végeznek bűnmegelőzési járőrszolgálatokat. Ezen a területen az illegális szemétlerakás és a betöréses lopások okozzák a legnagyobb gondot. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Király Nóra alpolgármester, Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, valamint a kerületi rendőrkapitányság számos munkatársa.

Lánglovagok Hírügynökség

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Önkormányzati választás: nem lehet bárhova átjelentkezni  

Az október 13-ai önkormányzati választáson átjelentkezéssel szavazók nem a lakóhelyük, hanem a tartózkodási helyük jelöltjeire szavazhatnak, ez pedig azt jelenti, hogy az országgyűlési választással ellentétben nem lesznek "utazó voksok".

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.