Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Magánintézményt nyit a Godot Galéria

Újbuda   |   2019, szeptember 13 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 1-én nyílik a Godot Kortárs Művészeti Intézet, a Bartók Béla úti Godot Galéria új művészeti intézménye Óbudán. Az esemény egyben a negyedik Godot Young Generation Art Fair megnyitója is lesz.

A Godot Galéria huszadik évfordulója alkalmából létrehozta a Godot Kortárs Művészeti Intézetet (Godot Instutute of Contemporary Art - GICA). Az óbudai Goldberger gyár területén lévő kortárs képzőművészeti központ új kiállítási teret jelent Budapesten. A 700 négyzetméteres csarnoktérrel és a hozzá tartozó 4 szintes épülettel egyedülálló független képzőművészeti intézményben projekt room-okat és műterem lakásokat is kialakítanak. - Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a művészet szabad áramlásának, teret adva fiatal művészek és kurátorok önálló alkotói szabadságának kibontakoztatására – áll az intézet honlapján.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.