Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. hétfő, Albin

Magazinokat, könyveket kaptak az idősotthon lakói

Újbuda   |   2021, január 21 - 16:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Ringier Axel Springer lapkiadó 52 000 kiadványt adományozott a Fővárosi Önkormányzat által üzemeltetett idősotthonok közel 4000 lakójának. Az Újbudán található Kamaraerdei Úti Idősek Otthonába január 20-án érkeztek a magazinok, folyóiratok, és könyvek azzal a céllal, hogy a pandémia miatt látogatóktól elzárt idősek könnyebben tudják elviselni ezt a nehéz időszakot.

A kiadó vezérigazgatóját, Kovács Tibort a főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet fogadta, aki megköszönte a nagylelkű adományt. A Ringier Axel Springer kiadó társadalmi felelősségvállalása azért is jelentős, mert az idősotthon lakói között nagy számban akadnak olyanok, akik interneten nehezen tájékozódnak, szórakoztató, hasznos információkat mindig a nyomtatott sajtóból kapnak.
A Kamaraerdőre érkezett kiadványok között női magazinok, otthonápolással, gasztronómiával kapcsolatos kiadványok szerepelnek, és keresztrejtvényt is találhatnak benne az idősotthon lakói.
Gy. Németh Erzsébet örvendetesnek tartja, hogy a pandémia ideje alatt egyre több cég, vállalat keresi meg a fővárost, hogy segítséget szeretnének nyújtani a bajbajutottakon. Karácsony előtt például a Nagybani Piac felajánlásából déli gyümölcsökkel tudták meglepni a Kamaraerdei Idősotthon lakóit.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.