Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 24. szombat, Bertalan

Makett szakkör újbudai gyerekeknek

Újbuda   |   2019, március 4 - 12:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két korcsoportban indít ingyenes makettépítési tanfolyamot Újbudán a Magyar Makettezőkért Egyesület.

A 2017 óta működő szervezet fő célja, hogy a legfiatalabbakkal is megszerettesse a modellépítést, megtanítsa őket a legalapvetőbb műveletekre, fejlessze kézügyességüket, kreativitásukat. A foglalkozásokat, amelyekre elsősorban újbudai, 10-14 év közötti gyerekeket várnak, minden hónap első vasárnapján tartják. A résztevők létrehozzák egy-egy jármű (hajó, repülőgép stb.) kicsinyített mását, valamint történelmi és technikai ismereteket is szereznek.

Jelentkezni a Magyar Makettezőkért Egyesület közösségi oldalán megadott elérhetőségeken lehet.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.