Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 9. vasárnap, Gergely

#MARADJOTTHON Bodrogi Gyulával

Újbuda   |   2020, április 23 - 10:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

#MARADJOTTHON sorozatunkban kerületi művészek, alkotók beszélnek arról, hogyan élnek a karantén idején, mit csinálnak szabadidejükben, hogyan értékelik az új helyzetet. Ezúttal Bodrogi Gyula színművész osztotta meg gondolatait.

Én nagyon komolyan veszem a járványt. Amióta megjelent a vírus, folyamatosan hangsúlyozom, hogy mindenki, aki csak teheti, maradjon otthon. Természetesen én sem mozdulok ki a házból. És amennyire fontos, hogy otthon maradjunk, legalább annyira fontos, hogy folyamatosan csináljunk valamit. Ha kell, írjunk össze egy teendőlistát, vagy csak tűzzünk ki magunk elé elvégzendő feladatot. Mi például szelektálni kezdtünk. Van rengeteg olyan fiókunk, amelyben az évtizedek óta felhalmozódott iratokat tároljuk. Mindig elhatároztuk, hogy majd egyszer rendszerezzük, de eddig mindig halogattuk. Most jut rá időnk, mint ahogy a precíz takarításra is. Úgy gondolom, teendő mindig akad, a vírus már rég nem lesz, amikor még mindig találunk a ház körül elfoglaltságot magunknak. Szóval két dolgot szigorúan tilos most tenni: kimozdulni otthonról és semmit nem csinálni.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.