Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. hétfő, Friderika

Még egyszer a parkolásról – a kék csomagok

Újbuda   |   2019, augusztus 23 - 12:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Tisztelt Újbudaiak!

Amint már Önök is értesültek róla az Újbuda újságból, illetve szórólapokról, megváltozott a kerület parkolási rendje. Ez valójában nem érinti hátrányosan az eddig is parkolási zónán belül élőket, sőt, egyszerűbben találhatnak parkolóhelyet otthonukhoz közelebb a fővárosi tulajdonú utakon, vagyis a Bartók Béla úton, az Irinyi József utcában, a Bocskai úton, a Villányi úton, a Fehérvári úton, az Október huszonharmadika utcában és a Bogdánfy utcában lakó újbudai polgárok.

Az említett utakon, valamint a Műegyetem rakpart Szent Gellért tér és Bertalan Lajos utca közé eső részén augusztusban kék színű csomagokat kapnak a parkoló autósok. Ebben arra figyelmeztetik őket, hogy a terület, ahol állnak, immár a parkolási zóna része, de szeptember 2-ig biztosan nem büntetnek az ellenőrök, türelmi időt adva, hogy minden érintett értesüljön a változásokról. Tehát a kék csomag nem büntetés – nincs is benne sem összeg, sem csekk –, hanem tájékoztatás.

Akiknek a várakozási övezet területén van az állandó lakóhelyük és még nem rendelkeznek lakossági hozzájárulással a jogosultságot illetően, azok a Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal Közlekedési Osztályához fordulhatnak, ahol a kollégák szíves rendelkezésükre állnak. Elérhetőségük: +36 1 372-4515, +36 1 372-4514.; Zsombolyai utca 5. I. emelet 107. szoba.

Részletes információk a parkolási változásokról az ujbuda.hu honlapon találhatók.

(Újbuda Önkormányzata)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.