Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 12. kedd, Jónás, Renátó

Megalakult a képviselő-testület

Újbuda   |   2014, október 22 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megtartotta első, alakuló ülését az új képviselő-testület október 22-én, amelyen hét napirendi pontot tárgyaltak. Megválasztották az alpolgármestereket is, azaz mostantól öt évig Király Nóra és Molnár László segíti a polgármester munkáját.

A választás végleges eredményéről szóló tájékoztatót követően az önkormányzati képviselők, illetve a polgármester eskütételére került sor. Ez után Hoffmann Tamás törvényileg meghatározott illetményéről, valamint a képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának (SZMSZ) módosításáról szavaztak. Ez utóbbi tárgyalásakor kialakult az első vita is: az ellenzéki képviselők azt kifogásolták, hogy a korábbi, évenkénti 12 ülés helyett az új SZMSZ már csak évi 6 kötelezően megtartandó ülést tartalmaz, illetve, hogy kikerült a szabályzatból a testületi ülések online közvetítésének kötelezettsége. Titkos szavazás során eldőlt az is, hogy a következő, ötéves ciklusban két alpolgármester, Molnár László és Király Nóra segíti majd Hoffmann Tamás munkáját.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Díszdiplomák és díszoklevelek a Kerület Napján  

A Kerület Napján hivatásuk elismeréseként díszoklevelet és díszdiplomát vehettek át azok a pedagógusok, orvosok, fogorvosok és gyógyszerészek, akik legalább ötven éve kezdték meg munkájukat és a kerületben élnek. A rendezvényen a pályakezdő pedagógusokat is köszöntötték.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.