Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Meghibásodott a távhő-gerincvezeték, több ezer lakásban nem lesz fűtés szerdán

Újbuda   |   2017, január 3 - 22:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Munkálatok miatt több órás távhőszolgáltatási szünetre kell számítani az I., a II. és a XI. kerületben.

Meghibásodott a XI. kerületben, az Irinyi József utcában futó távhő-gerincvezeték – közölte a Főtáv Zrt. A hőmérséklet várható lehűlése miatt a társaságnak sürgősen el kell hárítania a problémát, ezzel is megelőzve a még nagyobb szolgáltatási szünetet. A FŐTÁV megkezdte az előkészítést, a munkavégzés előreláthatólag január 4-én hajnal 5 órától 18 óráig tart.

A munkavégzés ideje alatt a távhőszolgáltatás szünetelni fog az I., II. és XI. kerületekben, ami 7884 lakást, 49 kommunális, 262 közületi és 86 egyéb fogyasztót érint. Mint írják, a szolgáltatás kimaradása néhány fokos lehűlést eredményezhet az ingatlanokban, ezért melegebb ruházatot jsvasolnak az érintett intézményekben tartózkodóknak.

A szolgáltatás kiesés részleteiről itt olvashat.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.