Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 4. szombat, Izidor

Megjött a Mikulás

Újbuda   |   2018, december 10 - 08:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az újbudai óvodákba is megérkezett a kerületi Mikulás, hogy ajándékcsomaggal lepje meg a gyerekeket.

Mindenhol versekkel és mondókákkal várták, és érdeklődve hallgatták, milyen messziről érkezett.
A Bükköny utcai óvodában Hoffmann Tamás polgármester és Farkas Krisztina önkormányzati képviselő is segédkezett a csomagok kiosztásában. – Nyolc éve hagyomány a kerületben, hogy ilyenkor Újbuda is apró ajándékokkal lepi meg a legkisebbeket. Bár a Mikulás-ünnepség elképzelhetetlen csokoládé nélkül, az édesség mellé egy kis gyümölcsöt is vittünk a csoportoknak – mondta lapunknak a polgármester. Idén összesen 3880 kisgyermeket köszöntött az újbudai Mikulás. A 29 óvoda 163 csoportja kapott ajándékcsomagot, amelyben gyümölcs és hazai gyártmányú csokoládé lapult. Közel 120 gyermek diétás édességet kapott.


(Újbuda)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jelölési hibák lehetnek a húsvéti sonkákon  

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.