Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. kedd, Tivadar

Megkapta a Dacia kulcsait a polgárőrség

Újbuda   |   2015, április 21 - 16:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkormányzati támogatásból vásárolt autót az Újbuda Polgárőr Egyesület, a kulcsok jelképes átadása a Polgármesteri Hivatal udvarán történt április 20-án. A támogatásból a szolgálat teljesítéséhez szükséges eszközökre is futotta.

- Kiemelt támogatásban részesültünk, ami annak köszönhető, hogy teljesen új egyesület vagyunk – mondta Nagy Juhák István az Újbudai Polgárőr Egyesület elnöke azon az ünnepségen, amelyen jelképesen átvették az önkormányzati támogatásból vásárolt autó kulcsát.

Az önkormányzattól kapott tizenhárom millió forintos támogatást a működéshez szükséges feltételek megteremtésére fordították. A járőrszolgálat teljesítéséhez egy Dacia Dustert és egy Dacia Sandero-t vásároltak, de vesznek számítógépeket, kommunikációs eszközöket (mobil telefon, URH adóvevő), formaruhákat is. A forgalom irányításához szükséges jelzőtárcsák és zseblámpák beszerzése mellett lopott gépjárművek felderítését szolgáló eszköz vásárlása is folyamatban van.

A kerületben több polgárőr egyesület is működik, ezek azonban mindig egy adott helyen teljesítenek szolgálatot. A tavaly alakult, jelenleg 55 fős tagságú Újbuda Polgárőr Egyesület azonban a XI. kerület egészében tevékenykedik. A polgárőrök a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel és a közterület felügyelettel szoros együttműködésben teljesítenek szolgálatot, legfőbb feladatuk a bűnmegelőzés és a járőrözés.

- A kerületnek vannak ritkábban lakott, hegyvidéki területei is, ahol akár földúton kell közlekedni. Ezért fontos, hogy a megfelelő járművel tudják megközelíteni a kieső helyeket és megakadályozzák a betöréseket valamint az illegális beköltözéseket a hétvégi házas övezetekben - mondta Hoffmann Tamás polgármester a ceremónián.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.