Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 30. szombat, Janka, Zsanett

Meglepetések és rejtvények textilen

Újbuda   |   2018, december 3 - 16:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Z generáció mentális, pszichés problémáit boncolgatja a textilművészet változatos eszközeivel Horváth Ildikó Tünet című kiállítása, amelyet Zala-Szabó Diána művészettörténész nyitott meg november 15-én az Újbuda Galériában.

A különösen kreatív alkotó Újbudán nőtt fel, Rónai Éva textilművész tanítványaként szerette meg a kárpitot mint anyagot, és most örömmel hozta nehéz témát feldolgozó tárlatát a Zsombolyai úti galériába. A december 14-éig, hivatali időben látogatható kiállításon a textilművészet számos kreatív ága megjelenik. Minden alkotás egy-egy meglepetés, elgondolkodtató rejtvény, amely élményt is kínál a befogadó nézőnek.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.