Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szerda, Jeromos

Megmaradnak az újbudai kerékpársávok

Újbuda   |   2020, szeptember 9 - 09:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem szűnnek meg a járványveszély idején kialakított kerékpársávok a Bartók Béla úton, a Villányi úton és a Tétényi úton. A Nagykörúton megmarad a biciklisták helye, de az autósok mozgástere nagyobb lesz – derült ki Karácsony Gergely főpolgármester és Balogh Samu kabinetfőnök sajtótájékoztatóján.

Az Üllői úton nem lesz ideiglenes kerékpársáv, amíg ott pótlóbuszok járnak a 3-as metró felújítása miatt.
A Nagykörúton, a Blaha Lujza tér és a Boráros tér között – ahol a forgalom 51 százalékát adják a gépjárművek – az autók ismét 2x2 sávon közlekedhetnek, de itt megszűnnek a parkolóhelyek (400–500, fővárosi tulajdonú helyről van szó). A kerékpárosok a korábbi parkolósávban, illetve a legszűkebb szakaszokon a járdán kijelölt részen haladhatnak majd. A Blaha Lujza tértől a Nyugati térig – ahol a forgalom 26 százaléka jut az autókra – 2x1 sáv marad a gépkocsiknak, a csomópontok előtt ez 2x2-re bővül. A parkolóhelyek itt megmaradnak, a gyorsabb haladást a közlekedési lámpák átállításával is segítik. A változásokat szakaszosan vezetik be szeptember végéig.
Az új közlekedési rendet azután jelentették be, hogy feldolgozták a BKK honlapján közzétett kérdőívet, amit közel 48 ezren töltöttek ki – számolt be a 24.hu. Az ideiglenes megoldást, vagyis amikor nyáron az autók 1x1 sávban közlekedhettek, 68 százalékban elutasították, a parkolósáv átadását a biciklistáknak a kérdőív kitöltőinek 48,4 százaléka támogatta, 46,5 százalékuk ellenezte.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.