Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Megnyílt az ARC

Újbuda   |   2020, október 4 - 13:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

A járványhelyzet miatt szűk körben tartották meg a 20. ARC Kiállítás megnyitóját a Bikás parkban. A jubileumi eseményen részt vett Karácsony Gergely főpolgármester, László Imre, Újbuda polgármestere, Barabás Richárd alpolgármester, valamint az ARC alapítói, szervezői, köztük Geszti Péter reklámszakember, előadóművész is.

Idén 766 pályamű érkezett az ARC pályázatára, amelyből a 20 tagú zsűri, köztük az Újbudán élő neves fotográfus, Kudász Gábor Arion választotta ki azt a 80, legjobban sikerült alkotást, amelyek óriásplakát méretben november 1-jéig láthatók a Bikás parkban. A zsűri kiválasztotta a legjobb három plakátot, valamint különdíjakkal is jutalmaztak két alkotót. A legjobb alkotásnak járó díjat Elter Zsolt „Szerelem a korona idején” című plakátja nyerte el, a második helyen a Média 11 Kft. munkatársa, Sipos Zoltán operatőr-vágó végzett “Valaki kapcsolja le!” című alkotásával. Harmadik helyre rangsorolták Szőke Dávid „Hello ubik” című munkáját, a legkedélyborzolóbb alkotásért járó Borz-díjat pedig Mel Szalkai kapta.

A kiállítás tematikája idén egy kérdésre épült: “Hova tovább?” A pályázók sokféle társadalmi, politikai gondolatot megfogalmaztak, de a koronavírus, a pandémia különösen nagy hangsúlyt kapott. A Hammer Agency különdíját elnyerő Szücs János, több ilyen alkotással is szerepel az idei ARC legjobbjai között.

Egy díjat azonban még nem adhattak át, ez pedig a közönségdíj, amelynek sorsáról a kiállítás látogatói dönthetnek, ha a Bikás parkban a plakátok között sétálva a nekik tetsző képek alatti QR kódra irányítják okostelefonjukat, vagy az ARC weboldalán 2020. november 1-ig szavaznak kedvenc alkotásukra. Az óriásplakátok egy hónapig látogathatók a Bikás parkban.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.