Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Megnyílt az Újbuda eHivatal

Újbuda   |   2015, november 5 - 11:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata a napokban nyitotta meg legújabb szolgáltatását, az Újbuda eHivatalt, melynek segítségével a sorbanállást elkerülve immár otthonról, elektronikus úton is elintézhetők a hivatalos ügyek.

Elsőként a gépjármű-tulajdonosok nyújthatják be várakozási hozzájárulási kérelmüket az interneten keresztül, jövőre pedig fokozatosan bővül majd az online lebonyolítható ügyek köre. A fővárosban az Újbuda eHivatal az első elektronikus iroda, ahol az ügyfél a parkolási ügyintézés teljes folyamatát otthonról viheti végig, és bankkártyája segítségével az eljárási díj kifizetését is online rendezheti.

 

A jelenleg érvényben lévő várakozási hozzájárulások – közismertebb nevén ingyenes parkolási engedélyek – 2016. január 31-én lejárnak. A 2016. évre érvényes várakozási hozzájárulásokat Újbuda Önkormányzata kérelemre adja ki az erre jogosult gépjármű-tulajdonosok számára.

Az idéntől fizetős parkolási zónába tartozó kerületi – lakossági, gazdálkodói és egészségügyi – gépjármű-tulajdonosok az önkormányzat új szolgáltatási központja, az Újbuda eHivatal segítségével a kozigazgatas.ujbuda.hu/ehivatal linken keresztül immár elektronikusan is benyújthatják kérelmüket, és bankkártyájuk segítségével rendezhetik az eljárási díjat.

 

Az elektronikus ügyintézés előnye, hogy az ügyfél így elkerülheti a hivatali sorbanállást, és otthonról, kényelmesen, a nap 24 órájában bármikor benyújthatja kérelmét.

A kiadás feltételeiről a gépjármű-tulajdonosok a www.ujbuda.hu honlapon tájékozódhatnak a Közigazgatás – Nyomtatványok és dokumentumok menüpont alatt a Városgazdálkodási Igazgatóság résznél. A kérelmek benyújtása természetesen az eddig megszokott módon, személyesen és postai úton is történhet. Az érintettek a kérelem nyomtatványt a fenti menüpont alatt elérhetik, és onnan ki is nyomtathatják. A kerület a jelenleg érvényes várakozási hozzájárulással rendelkező lakóknak postai úton is eljuttatja a szükséges dokumentumokat. A kitöltött nyomtatványt, az eljárási díj befizetéséről szóló bizonylatot, továbbá a szükséges mellékleteket postai úton az alábbi címre kell eljuttatni: 1518 Budapest, Pf. 10.

 

Az új elektronikus szolgáltatási központ, az Újbuda eHivatal kialakítását az ÚjbudaSmart11 Nonprofit Kft. végezte. Újbuda Önkormányzata a jövőben fokozatosan bővíteni kívánja az elektronikus úton folytatható ügyintézések körét. A fővárosban az Újbuda eHivatal az első elektronikus iroda, ahol az ügyfél a parkolási ügyintézés teljes folyamatát otthonról viheti végig, és bankkártyája segítségével az eljárási díj kifizetését is online rendezheti.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.