Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. szerda, Tibor

Megújul a Dzsungel játszótér

Újbuda   |   2021, március 1 - 09:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

A Gazdagréten található Dzsungel játszótér komplex fejlesztése során az elöregedett, elhasználódott, rossz állapotú eszközök és burkolatok bontása után a korábbi játszótér hangulatának megfelelő, modern játszótér készül. Az egyedi elemek (támfal, faragott oszlopok, „majomváros” felújítása mellett új játszóeszközök (hinták, csúszda, kötélpálya, gumigömbök, egyedi mászó- és egyensúlyozó eszközök) kerülnek kihelyezésre, a szükséges ütéscsillapító burkolattal.
A jelenleg gyöngykavicsos felület megosztásával, zöld kazetták kialakításával növelni tudjuk a zöldfelületet.
A játszótéren új padok, ülőfalak kerülnek kialakításra, a homokozó árnyékolásáról napvitorla gondoskodik majd. A meglévő ivókút helyett is új kút kerül kihelyezésre.
Fakivágás a területen nem történik. A zöldfelületi munkák során 17 db új fát, 459 db díszcserjét, 928 db évelőt és díszfüvet telepítünk. A dzsungel hangulat hangsúlyozására a meglévő bambuszok felhasználásával, és további 50 db telepítésével bambuszlabirintus készül. A terület szélén, a felújított tigris szobor környezetében kísérleti jelleggel virágos gyepfelületet telepítünk.
Az alábbi képeken a megújult játszótér két látványterve látható.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Költészet napjája emlékeztek  

A magyar költészet napja alkalmából a Költők parkjában Barabás Richárd alpolgármester, valamint Bába Szilvia és Junghausz Rajmund képviselők helyeztek el egy-egy koszorút Zelk Zoltán, Kálnoky László és Kormos István szobránál.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.