Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 19. csütörtök, Vilhelmina

Megújuló játszóterek

Újbuda   |   2019, augusztus 28 - 12:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Teljesen megújul őszre a Sopron úti Labirintus játszótér. A beruházás során eltűnnek a régi, rossz állapotú burkolatok és eszközök, 2850 négyzetméternyi területen korszerű, a mai igényeket kielégítő és az előírásoknak megfelelő játszóteret építenek ki.

A téren belül elválasztott sportterületen pingpongasztalok várják a játékosokat, és sportpálya is épül. A játszóterületen az óriásmászóvár mellett tizenegy új összetett játszószer és hinta is lesz – a kisebb és a nagyobb gyerekek igényeinek megfelelően – ütéscsillapító gumiburkolatú felületeken. A pihenő- és játszófelületek árnyékolásáról tizenkilenc újonnan ültetett fa mellett napvitorlák gondoskodnak. A közel 145 millió forintba kerülő felújítás hamarosan befejeződik.
Felújítja az önkormányzat a Zsombor utcai Zsombóka játszóteret is. Itt 2250 négyzetméternyi körbekerített területen külön sportpálya is helyet kap, mellette gyepes sport- és pihenőterülettel, pingpongasztalokkal. A felújított játszóterületet a meglévő fák által árnyékolt részen alakítják ki.
A kismotorpályával határolt területen kisgyermekeknek tervezett mászó- és ügyességi játékokat, valamint bölcső- és lapüléses hintát helyeznek el. A játszótéren belül új ivókút készül, valamint megújulnak a zöldfelületek is. A gyepesített terület és a díszcserjék öntözéséről automata öntözőrendszer gondoskodik.
A befejezést szeptemberre tervezik, a beruházás értéke 68 millió forint.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Idén is tanulhatnak robotprogramozást a gyerekek Újbudán – ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ!  

Az elmúlt két évben a kerületi diákok kimagasló eredménnyel vettek részt több, országos robotprogramozási versenyen: tavaly a IX. Robotprogramozó Országos Csapatversenyen az ötödikesek Újbudai Robotok 1-es csapata lett az országos bajnok, a hatodikos fiúk harmadik helyezést értek el, nemrég pedig a Gyerekakadémia újbudai csapata a juniorok között 4. lett a World Robot Olympiad országos döntőjében. Szeptembertől az élményalapú robotprogramozó szakkörök tovább folytatódnak a kerületben: kezdő és haladó csoportok egyaránt indulnak, a részvételi díj 80%-át pedig az Önkormányzat fizeti! A programozás tanulása fejleszti az algoritmikus gondolkodást, ami segít gyorsabb, intuitívabb és kreatívabb megoldásokat találni az élet bármely területén. A tanfolyam emellett a gyerekek pályaválasztási orientációjához is hozzájárulhat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.