Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Megújult a Menedékház udvara

Újbuda   |   2016, április 15 - 02:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkéntesek részvételével újult meg a Menedékház Alapítvány udvara. Az ideiglenesen lakhatás nélkül maradt családok életkörülményeinek javítását az IT Services Hungary Kft. munkatársai tűzték ki célul, de egyéb cégek, magánemberek és közszereplők is csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez.

Magyarországon az adományozás kérdését nagyfokú bizalmatlanság övezi: sok cégvezető adna, de nem tudja, hogyan, kinek, és főleg abban kételkedik, hogy valóban a megfelelő helyre kerül-e minden fillér. Ezért is tudott megnőni a CSR tevékenységek népszerűsége az elmúlt évtizedben, itt ugyanis a cégek saját munkaerő bevonással, önkéntes csapatok toborzásával próbálnak meg a legszegényebb társadalmi réteg helyzetén javítani. A kerületünkben működő IT Services Hungary Kft. évek óta kiemelten kezeli a társadalmi felelősségvállalás kérdését, ezen belül is az oktatást, a környezetvédelmet és nem utolsósorban a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását. Ezért is esett választásuk idén a Menedékház Alapítványra, amely ideiglenesen lakhatás nélkül maradt családoknak nyújt átmeneti otthont és segíti őket talpra állni. A cég az alapítvány udvarának felújítását tűzte ki célul, így egy hónap leforgása alatt új kerítést, kerti játékokat, fedett társalgóhelyet, szép növényeket és sportszereket kaptak a rászorulók. Sümegi Zsuzsanna kommunikációs vezető elmondta, nagyra becsülik a Menedékház célkitűzéseit és eddig elért eredményeit. Cége számára fontos, hogy hozzájáruljon a lakhatási gondokkal küzdő családok életkörülményeinek javításához, a nehéz sorban élő gyerekek fejlődésének biztosításához, választásunk azért is esett az újbudai alapítványra. - A kerület egyik legnagyobb munkáltatójaként szerettünk volna mi is hozzájárulni az alapítvány erőfeszítéseihez, a hátrányos helyzetű családok megsegítéséhez – fogalmazott. Az udvar hivatalos átadójának díszvendége az IT Services Hungary közelmúltban kinevezett ügyvezető igazgatója Chris Wilson volt, aki hangsúlyozta, a világ minden pontján fontos szerepe van yaz önkéntes munkának, csakhogy minden térség más-más problémákkal küszködik. Szerinte a magyar csapat nemes ügy mellé állt.

Az önkéntes munkában Puskás Peti zenész is részt vett, aki úgy látja, a közszereplőknek különösen fontos, hogy jó példát mutassanak rajongóiknak, hiszen az ilyen megmozdulások is pozitív hatással lehetnek a társadalmi szerepvállalás növekedésére.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.