Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Megújult a Napsugár Óvoda

Újbuda   |   2018, február 28 - 11:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hivatalosan is birtokba vehették a gyerekek a megújult őrmezei Napsugár Óvodát. A Dúdoló Bölcsődével egy épületben található intézmény több mint 50 millió forintos KEHOP-5.2.9-16. forrásból újult meg.

Az 1974-ben átadott épületben 40 éve nem volt lényegi beruházás, így a mostani fejlesztés már nagyon szükségessé vált: az ingatlan új nyílászárókat kapott, illetve a tetőt és a homlokzatot is szigetelték.

A Napsugár Óvoda módszertanában kiemelt hangsúlyt élvez a környezetvédelem, 2002-ben elnyerték a Madárbarát Óvoda címet, 2009-től pedig folyamatosan Zöld Óvodának számít az intézmény. A most megvalósult energetikai korszerűsítésnek és a régóta jól működő pedagógiai programnak köszönhetően várhatóan idén is megkapják a környezettudatos működésért járó elismerést. Újbudán az elmúlt hónapokban összesen négy óvoda újulhatott meg a Széchenyi 2020 program részeként. A fejlesztések nyomán csökken az épületek károsanyag-kibocsátása, mérséklődnek a fenntartási költségek, valamint a gyermekek és az intézmények dolgozói is megújult környezetben tölthetik el mindennapjaikat.

(K. A.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.