Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 11. szombat, Nóra, Lili

Megújult a Napsugár Óvoda

Újbuda   |   2018, február 28 - 11:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hivatalosan is birtokba vehették a gyerekek a megújult őrmezei Napsugár Óvodát. A Dúdoló Bölcsődével egy épületben található intézmény több mint 50 millió forintos KEHOP-5.2.9-16. forrásból újult meg.

Az 1974-ben átadott épületben 40 éve nem volt lényegi beruházás, így a mostani fejlesztés már nagyon szükségessé vált: az ingatlan új nyílászárókat kapott, illetve a tetőt és a homlokzatot is szigetelték.

A Napsugár Óvoda módszertanában kiemelt hangsúlyt élvez a környezetvédelem, 2002-ben elnyerték a Madárbarát Óvoda címet, 2009-től pedig folyamatosan Zöld Óvodának számít az intézmény. A most megvalósult energetikai korszerűsítésnek és a régóta jól működő pedagógiai programnak köszönhetően várhatóan idén is megkapják a környezettudatos működésért járó elismerést. Újbudán az elmúlt hónapokban összesen négy óvoda újulhatott meg a Széchenyi 2020 program részeként. A fejlesztések nyomán csökken az épületek károsanyag-kibocsátása, mérséklődnek a fenntartási költségek, valamint a gyermekek és az intézmények dolgozói is megújult környezetben tölthetik el mindennapjaikat.

(K. A.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.